Air-separator

De air-separator is een robuuste lucht-separator welke zorgt voor het aan- en uitschakelen van vacuüm, veelal aan de ingang van een centrifugaalpomp. Typische applicatie voor omschreven air-separator is het vloeistofniveau in een centrifugaalpomp te regelen zodat de pomp kan ‘starten’ met pompen en de pompwerking niet stilvalt. Een centrifugaalpomp komt immers niet zelf op gang als er geen vloeistof bevindt in de pompkop. Om d.m.v. een vacuümpomp (Altop vacuümpomp) een zelfaanzuiging mogelijk te maken moet de centrifugaalpomp zijn uitgevoerd met een terugslagklep aan de perszijde. Op die manier kan in het pomphuis vacuüm gezogen worden.

Wanneer de vacuümpomp over-gedimensioneerd is, is het mogelijk om met een centrifugaalpomp te draineren of vacuümbemaling (bronbemaling). Daarbij is het noodzakelijk het vloeistofniveau in de pompkop (snel) te kunnen regelen. Hiervoor wordt omschreven air-separator toegepast. De air-separator zorgt voor het ‘aan- en uitschakelen’ van het vacuüm aan de ingang van een centrifugaalpomp.

Voor de juiste werking van het proces is het van belang dat de air-separator snel kan reageren en weinig luchtweerstand oproept.

Samengevat

3D-engineering
EEM-analyses
2D-engineering
3D printing
Software development
Flow analyses
Tests on application
Installation instructions
Process description for the implementation

Terug naar overzicht
info@altopproducts.nl +31 (0)316 82 00 20