Veldverwarming Galgenwaard FC Utrecht

Innovatie in veldverwarming: HeatTalent verwarmt Stadion Galgenwaard naar de toekomst!

Welkom bij een gloednieuw hoofdstuk in de wereld van sportinfrastructuur en duurzame technologie! Het iconische Stadion Galgenwaard van FC Utrecht staat op het punt niet alleen het toneel te zijn van spannende wedstrijden, maar ook van een opwindende technologische vooruitgang. HeatTalent, de pionier op het gebied van duurzame verwarmingssystemen, heeft zijn grenzen verlegd door het traditionele veldverwarmingssysteem te vervangen door een innovatief, elektrisch veldverwarmingssysteem. Dit unieke systeem zal niet alleen het veld opwarmen, maar ook de weg banen voor een groenere toekomst binnen de sportindustrie. De technologische oplossingen en de uitvoering van het veldverwarmingsproject bij FC Utrecht zijn door Altop Products gedaan.

Een nieuw tijdperk van verwarming

Denk je aan een voetbalstadion, dan komt het beeld van een perfect groen speelveld meteen voor de geest. Het onderhouden van zo’n veld vergt echter veel inspanning en energie, vooral in koudere periodes. Traditioneel werd hydronische veldverwarming gebruikt, waarbij warm water door leidingen onder het veld stroomt om de bodem te verwarmen. Maar hier komt nu verandering in. HeatTalent heeft de toekomst van veldverwarming getransformeerd met hun innovatieve elektrische veldverwarmingssysteem welke vele voordelen kent ten opzichte van traditionele veldverwarming.

Om een eerste indruk te geven; de HeatTalent veldverwarming bespaart meer dan 60 procent energie ten opzichte van traditionele veldverwarming.

Duurzaamheid voorop

Een van de opvallende kenmerken van dit nieuwe systeem is het gebruik van duurzame elektrische energie. Door de overstap naar elektriciteit als energiebron verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en beperken we de uitstoot van schadelijke gassen. Dit draagt bij aan het wereldwijde streven naar milieuvriendelijke oplossingen.

Efficiëntie in actie

Het nieuwe elektrische veldverwarmingssysteem van HeatTalent is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook uiterst efficiënt. Dankzij geavanceerde technologieën wordt de energie optimaal benut, wat in combinatie met een snelle reactietijd resulteert in verbeterde energie-efficiëntie. Dit vertaalt zich in forse energiebesparingen en een duurzamere bedrijfsvoering voorsportfaciliteiten zoals Stadion Galgenwaard.

Een perfecte synergie: innovatieve veldverwarming en circulair bodembeheer

Maar er is meer dan alleen de innovatie van HeatTalent. In een voor de hand liggende samenwerking, werken HeatTalent en zusterbedrijf DrainTalent samen om een unieke totaaloplossing te bieden die verder gaat dan enkel verwarming van sportvelden. Het unieke circulaire bodembeheersysteem van DrainTalent speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van de veldomstandigheden en draagt daardoor bij aan de algehele prestaties van het verwarmingssysteem.

Terwijl het elektrische veldverwarmingssysteem van HeatTalent het speelveld opwarmt, zorgt het circulaire bodembeheer van DrainTalent ervoor dat de vochtbalans in de bodem optimaal is om de bodem energie-efficiënt en uniform te verwarmen. Als een veld namelijk te vochtig is dan moet al dat water verwarmd worden, waar er anderzijds te weinig warmtegeleiding zal zijn als een veld te droog is.

Een veld voor de toekomst

Stadion Galgenwaard dient niet alleen als het toneel voor fantastisch voetbal, maar ook als het middelpunt voor toekomstige innovaties. Stadion Galgenwaard zal fungeren als een launching customer waarbij HeatTalent en DrainTalent de voordelen van de afzonderlijk opererende unieke innovatieve systemen verder op elkaar kunnen afstemmen met een optimum van energieverbruik, verwarmingsgedrag én bodemconditie tot resultaat, wat zal bijdragen aan de continue ontwikkeling van duurzame technologieën voor sportfaciliteiten wereldwijd.

Samengevat

Project management
3D-engineering
EEM-analyses
2D-engineering
Software development
Hardware development
Test- and validation-protocols
Installation

Partners

HeatTalent Company
DrainTalent Company

Terug naar overzicht
info@altopproducts.nl +31 (0)316 82 00 20